Privacy policy

Privacy statement

Indien je gebruik maakt van onze webshop, kan Sapph de persoongegevens die je verstrekt en gegevens over jouw gebruik van de site verwerken. De verantwoordelijke voor deze verwerking conform de Wet bescherming persoonsgegevens is Sapph Distribution B.V. (hierna ‘Sapph’). Sapph heeft de verwerking van de gegevens in het kader van deze website gemeld bij de Autoriteit persoonsgegevens onder nummer .

 

Welke Persoonsgegevens gebruikt Sapph en waarvoor?

Het uitvoeren van bestellingen

Als je een bestelling doet, verwerkt Sapph jouw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, geslacht, order- en betaalgegevens.  Indien je een account aanmaakt, registreert Sapph daarnaast je wachtwoord. Sapph gebruikt deze gegevens voor het afhandelen van bestellingen en het beheren van jouw account.  

De gegevens die nodig zijn voor het doen van bestellingen worden bewaard tot twee jaar na het afhandelen daarvan.  Indien je een account hebt aangemaakt, bewaart Sapph je accountgegevens tot 2 jaar nadat dat je de account beeindigt. Financiele gegevens bewaart Sapph tot 7 jaar na het afhandelen van de bestelling.

 

Verjaardagen

Ook kan Sapph vragen om je geboortedatum en het geslacht en de geboortedatum van eventuele gezinsleden, zodat Sapph jou op je verjaardag en op verjaardagen van  je gezinsleden een passende attentie kan sturen.

 

Advertenties en nieuwsbrieven

Daarnaast kan Sapph jouw gegevens met jouw toestemming ook gebruiken om je per e-mail nieuwsbrieven te sturen [en advertenties te tonen][cn1]  met informatie en aanbiedingen van Sapph producten. De inhoud van deze advertenties en nieuwsbrieven zal zoveel mogelijk worden afgestemd op jouw interesses op grond van jouw eerdere bestelgedrag en klikgedrag op de site en aanvullende gegevens zoals geslacht en geboortedatum van  jou en je eventuele gezinsleden en informatie over jouw voorkeuren voor bepaalde collecties en producties waarom Sapph bij speciale acties kan vragen .

Indien je gebruik maakt van onze webshop registreert Sapph ook jouw Ip-adres om de juiste taal en valuta te kunnen laten zien

Indien je toestemming hebt gegeven voor het toesturen van nieuwsbrieven, bewaart Sapph jouw gegevens tot 2 jaar nadat je je voor de nieuwsbrief hebt afgemeld. Voor het aanmaken van jouw interesses wordt de bestelhistorie tot 24 maanden geleden in aanmerking genomen.

 

Sollicitatie

Als jij aangeeft interesse te hebben in werken bij Sapph of een sollicitatieformulier stuurt zal Sapph de persoonsgegevens die jij verstrekt gebruiken in een werving- en selectieprocedure. Sapph heeft als policy geen gevoelige informatie te vragen van werkzoekenden. Verstrek daarom geen gevoelige informatie (b.v. ras/etnische afkomst, politieke opvattingen, religieuze/filosofische overtuiging, lidmaatschap van vakvereniging). Sapph probeert altijd zo snel mogelijk te reageren op jouw sollicitatie.

Indien wij op basis van jouw sollicitatie geen geschikte functie kunnen aanbieden, zullen we je gegevens nog een jaar bewaren tenzij je ons op het sollicitatieformulier toestemming geeft de gegevens langer te bewaren voor het geval er in de toekomst wel een passende vacature beschikbaar komt.[cn2] 

 

Derdenverstrekking

Sapph verstrekt jouw gegevens niet zonder jouw toestemming aan derden, behalve indien zij daartoe wettelijk is verplicht of in het geval van een fusie of overname door een andere partij, in welk geval jouw gegevens kunnen worden verstrekt aan de andere partij met wie zij fuseert of door wie ze zal worden overgenomen.

Verder kan Sapph bij de uitvoering van haar dienstverlening gebruik maken van diensten van derde-partijen, zoals IT leveranciers die de webshop hosten of nieuwsbrieven voor Sapph versturen. Deze partijen zijn op grond van overeenkomsten met Sapph verplicht jouw gegevens alleen in opdracht van Sapph en voor de doeleinden genoemd in dit privacystatement te gebruiken en om jouw gegevens adequaat te beveiligen.

 

 

Inzage, correctie en verzet

Als jij wilt weten welke gegevens Sapph heeft verzameld, je deze gegevens wilt laten verwijderen of wijzigen  of als jij niet wil dat Sapph jouw persoonsgegevens gebruikt voor direct marketingdoeleinden, neem dan contact op.

 

Nieuwsbrief

Wil je geen nieuwsbrief van Sapph meer ontvangen? Dan kun je jezelf eenvoudig afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief of via “Mijn account”, als je al een eigen account hebt aangemaakt.

 

Beveiliging

Sapph bewaart jouw gegevens op eigen servers die fysiek en met firewalls en wachtwoorden zijn beveiligd. Alleen Sapph medewerkers die dat voor de uitvoering van bovenstaande doeleinden nodig hebben, kunnen jouw gegevens inzien. Alle medewerkers van Sapph met toegang tot jouw gegevens zijn bovendien verplicht deze geheim te houden. Leveranciers van Sapph  die voor de uitvoering van dienstverlening toegang nodig hebben tot jouw gegevens zijn verplicht dezelfde  beveiligingsmaatregelen te nemen en hun medewerkers eveneens aan geheimhouding te binden.

 

Uitsluiting van aansprakelijkheid voor externe links

Op de webshops van Sapph op www.Sapph.com kunnen links staan naar andere sites op internet of webshops die niet onder onze controle vallen. Sapph accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor de bescherming van de privacy of inhoud van de pagina’s waarnaar wordt doorgelinkt. Daarom distantieert Sapph zich uitdrukkelijk van alle inhoud van alle pagina’s van derden waarnaar links op de webpagina’s van Sapph staan.

 

Cookies

Om ervoor te zorgen dat de site van Sapph goed werkt, maakt Sapph gebruik van cookies. Als je ervoor kiest om cookies via je browser uit te schakelen, kun je niet meer alle functies van de webshop gebruiken. Meer informatie over cookies vind je hier.

Copyright

De inhoud van deze webshop is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Sapph Nederland B.V.

 

Vestigingsadres:

Hoofdveste 10

3992 DG Houten

Nederland

 

Telefoon nummer algemene zaken: +31 (0) 30-6346619 

Fax nummer algemene zaken: +31 (0) 30-6346612 

Bereikbaarheid:

Vanaf maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

E-mail: klantenservice@Sapph.com

 

Kvk-nummer: 53143124 

BTW-identificatienummer: NL8507.65.730.B.01